English Afrikaans Albanian Arabic Armenian Azerbaijani Basque Belarusian Bulgarian Catalan Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish Dutch Estonian Filipino Finnish French Georgian German Greek Hebrew Hindi Hungarian Indonesian Irish Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Macedonian Maltese Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swahili Swedish Thai Turkish Ukrainian Vietnamese Welsh

IC SI*Golden Mainecoon Goldi

SI*Golden Mainecoon GoldiGoldi je mlada modra mucka, ki je edina iz legla G ostala doma. Od samega začetka nas je očarala njena čudovita barva in kvaliteta krzna, ki je gosto in lesketajoče modre barve. Poleg izstopajoče barve krzna ima zelo lep profil in močen gobček. 

Njen karakter je zelo »prepričljiv«, saj ima vedno prav in zelo glasno izraža
svoje nestrinjanje.

Zelo se veselimo njenega
prvega legla!

maine_coon_medical_record_iokona.png

Video posnetek njenega zmagovitega agility nastopa v Celju 16. 10. 2010.

 

IC SI*Golden Mainecoon Electra

SI*Golden Mainecoon ElectraBele mačke veljajo za najlepše na svetu. Do zdaj v naših leglih nismo imeli nobenega belega mucka ali muco. Peto leglo (Escape E-Sensual »Pika« in Heartbraker's Lifelong Love) je bilo za nas veliko presenečenje. Med sedmimi mladiči so bili kar štirje beli.

Ena od njih je tudi Electra, katero smo obdržali doma. Popolnoma bela z izrazitim gobčkom, velikimi ušesi in rumeno-oranžnimi očmi je prava lepotica, ki bo četrta samička v naši majhni mačkarni.

Glede Electrine barve smo bili veseli, edino kar nas je skrbelo je bil njen sluh. Znano je, da lahko imajo bele mačke trajno ali delno oslabljen sluh. Na pregledu so ugotovili, da je njen sluh brezhiben, kar lahko potrdimo tudi mi – vedno se odziva, ko jo pokličemo. 

maine_coon_medical_record_iokona.png

 

 

V začetku, med bratci ni prišla do izraza in se je držala Pike. Zdaj, ko njeni bratci počasi odhajajo v nove domove, opažamo, da postaja bolj igriva in sproščena.
Na njeni prvi razstavi v Celju (11.10.2009) je bila dobro ocenjena - EX1 med mladiči od 3 do 6 mesecev.
Veseli smo, da smo jo obdržali, lepo se je ujela tudi z ostalimi »mačjimi« člani naše mačkarne s katerimi že »lepo obrača celo hišo na glavo«.
Electra med igro z ostalimi mačkami

St. László i IDA

Ida - St. LaSZLöl  IDAZelo nežna ampak nikoli plašna, naša IDA prepriča vsakega, da je prav ona prva za crkljanje ali igro. Vedno v prvih vrstah, ko pridejo obiskovalci za katere je prepričana, da so tukaj »samo zaradi nje«. Vzljubile so ju tudi naše »stare« mačke in nikoli ni bilo čutiti ljubosumja ali rivalstva med njimi.
Ida ima zelo mišičasto, dolgo telo in izrazit gobček. Testirana je na HIP displazijo in izvidi so negativni.
Verjamemo, da bo Ida za nas in naše prijatelje in obiskovalce vedno tisto »sladko« presenečenje. Želimo si, da bo imela veliko prijaznih in nagajivih mladičev – kdo ve, mogoče že v letu 2008 pričakujemo lahko njeno prvo leglo.

maine_coon_medical_record_iokona.png

Ida je čudovita in zelo prisrčna mačka.

IC Fin* Escape E-Sensual - Pika

Naša črno-bela lepotica se je v juliju 2007, na svoji prvi razstavi v Avstriji, uspešno odrezala v kategoriji mladiči od 3 do 6 mesecev.

Pika – je prišla k nam 04.06.2007 in smo zelo veseli, ker se je takoj ujela z Mišo in kasneje tudi z mladiči. Naša črno-bela muca Pika je po karakterju popolnoma drugačna od Miše (bolj mirna in previdna) ampak njena nežnost takoj vse prevzame. S svojim nežnim karakterjem ne bo prevzela »vodstvo« (kot Miša) ampak počasi in vztrajno osvaja naša srca.
Link na spletno stran Jaane iz Finske - vzrediteljice naše Pike.
Pika ima za sabo že prvo razstavo med mladiči in lahko rečem, da se je dobro odrezala (njen miren in dostojanstven karakter je prišel do izraza).

maine_coon_medical_record_iokona.png

  

Naša črno-bela lepotica se je v juliju 2007, na svoji prvi razstavi v Avstriji, uspešno odrezala v kategoriji mladiči od 3 do 6 mesecev. 

IP GIC Sunshine Angyal - Miša

Dolgo telo in rep, močna konstrukcija in prečudovita dlaka. Vedno pripravljena za slikanje »fotomodel« MišaMiša – naša prva muca in prava lepotica je v naš dom prišla leta 2006 in me še bolj prepričala, da so Maine Coon mačke »ta prave«. S svojo inteligenco, prisrčnostjo in lepoto je očarala marsikaterega sodnika na razstavah (tako kot publiko). Njen zunanji videz je podoben divji mački ampak njen nežen karakter vse hitro prepriča, da je naša Miša velika in dobrodušna muca. V hiši je takoj prevzela vodilno mesto in ima nadzor nad dogodki, obiski ... včasih mislimo, da imamo psa.
Svoje prve mladiče je Miša skotila 10.06.2007 - tri ljubka mladička-fantka (Arian, Aron in As) - ampak smo jo zaradi težke kotitve morali sterilizirati. Kljub operaciji je mladičke še naprej dojila in dokazala, da je najboljša mama.

Dolgo telo in rep, močna konstrukcija in prečudovita dlaka. Vedno pripravljena za slikanje »fotomodel« Miša

SI*Golden Maine coon | Maine Coon Cattery | Slovenia

Franjo Kovačič
SI*Golden Maine coon | Maine Coon Cattery | Slovenija
Vir, Šaranovičeva 25/a
SI - 1230 Domžale
Telefon: 041 621 201
Faks: 01 722 08 41
E-mail: info[at]goldenmainecoon[dot]si
www.goldenmainecoon.si